Один Антикорупційний суд всієї корупції не подолає - Климпуш-Цинцадзе

Один Антикорупційний суд всієї корупції не подолає - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Створення Антикорупційного суду не вирішить питання ефективної боротьби з корупцією, якщо при цьому якісно не працюватиме вся судова система.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час запуску проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підтримуючи і розуміючи нагальність і необхідність створення Антикорупційного суду, я би все ж таки ставила завдання ширше і наполягала на тому, що та реформа судоустрою, яка розпочалася в Україні, є принципово важливою для якісної боротьби з корупцією, а не виключно створення Антикорупційного суду. Нам важливо, щоб усі суди в Україні працювали якісно»,- сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що саме функціонування судів, яке базується на верховенстві права, є тим завданням, яке стоїть перед Україною ще з часів Революції гідності. В цьому контексті вона висловила сподівання, що перший етап, коли закінчиться конкурсний відбір суддів до Верховного суду, вже надасть імпульсу всій судовій системі, щоб вона поступово почала відповідати тим очікуванням, які є в суспільстві і державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-