У Кабміні констатують: українські закони ще треба

У Кабміні констатують: українські закони ще треба "дотягувати" до вимог ЄС

Укрінформ
Україна має значне відставання в графіку виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на всі наші здобутки ми багато в чому відстаємо від графіку виконання Угоди (про асоціацію - ред.). Це відставання є досить значним", - сказала вона.

За її словами, протягом трьох років функціонування Угоди "в тимчасовому застосуванні" у жодній зі сфер законодавство не було приведено до вимог Європейського Союзу на 100%.

Так, урядовець зауважила, що минулого року Україна імплементувала із запланованих 130 актів права ЄС у вітчизняне законодавство лише 26.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе наголосила, що ми не виконуємо свої зобов’язання у сфері транспорту.

"Через протистояння груп інтересів, зокрема, у парламенті, було відкликано євроінтеграційні законопроекти, які мали гарантувати безпеку на дорозі, безпеку під час автомобільних пасажирських перевезень. Відповідно наші громадяни продовжують їздити на зовсім небезпечних маршрутках", - розповіла віце-прем’єр-міністр.

Також вона зауважила, що фрагментарність роботи з виконання вимог Угоди про асоціацію спостерігається і в інших сферах, наприклад, митній, фінансовій, безпеки праці, соціальній тощо.

"Хочу нагадати, що європейська інтеграція перестає бути сферою міжнародних відносин для України. Це, насамперед, внутрішні реформи у підпорядкованих кожному міністерству сферах. Ми маємо на цьому зосередитися", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 30 травня Нідерланди завершили ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, ставши останньою країною Європейського Союзу, яка ратифікувала документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-