Порошенко: Ратифікація асоціації затягнулася, бо Кремль капостив на кожному кроці

Порошенко: Ратифікація асоціації затягнулася, бо Кремль капостив на кожному кроці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС виявилася довгою через капості Кремля, який використовував всі наявні ресурси для зриву цього процесу.

Про це Порошенко заявив у коментарі щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

“Щойно Сенат Королівства Нідерланди, верхня палата парламенту, схвалив рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Шлях до цього виявився довгим і набагато складнішим, ніж ми уявляли собі на старті цього процесу. Чому так трапилось? Бо Кремль, уражений хронічною українофобією, капостив нам на кожному кроці”, - сказав він.

Порошенко підкреслив, що Кремль використовував всі наявні ресурси: “гроші, пропаганду, брехню, інтриги, розвідувальні структури і групи впливу”. “Йому підігрували антиєвропейські популістські сили всередині Євросоюзу, які використовували наявні бюрократичні зачіпки та витворювали нові”, - додав він.

За словами Президента, все це робилося Кремлем з єдиною метою - унеможливити ратифікацію Угоди та зупинити курс України на возз’єднання з європейською родиною. 

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди завершили ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Верхня палата парламенту схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди. Раніше документ підтримала нижня палата.

Нідерланди стали останньою країною ЄС, яка ратифікувала Угоду про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-