Матіос закликав активістів завтра прийти до Апеляційного суду

Матіос закликав активістів завтра прийти до Апеляційного суду

Укрінформ
Військовий прокурор України Анатолій Матіос закликав активістів 30 травня прийти до Апеляційного суду, де розглядатимуть апеляцію затриманого в рамках "справи Клименка" генерал-лейтенанта Станіслава Денисюка.

Про це він сказав у понеділок в ефірі політичного ток-шоу на одному з українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прокуратура сьогодні внесла апеляцію до Апеляційного суду, і вже завтра починається перший розгляд, і дуже я сподіваюсь на підтримку громадянського суспільства, особливо його найбільш передової частини, а це людей, які складають європейську антикорупційну платформу, що вони прийдуть підтримати і показати громадянську позицію в Апеляційному суді», - заявив Матіос.

Військовий прокурор також прояснив, що 30 травня в Апеляційному суді «має розглядатися апеляція генерал-лейтенанта, можу сказати прізвище, це вже для всіх відомо, Денисюка, який був начальником податкової адміністрації в Харківській області».

Як повідомлялося, 24 травня під час спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Їх обвинувачують у тому, що вони вони виконували вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків".

Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-