Справи Майдану: Горбатюк заявляє про перешкоди з боку Матіоса

Справи Майдану: Горбатюк заявляє про перешкоди з боку Матіоса

Відео
Укрінформ
Начальник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк вважає, що головний військовий прокурор Анатолій Матіос не зацікавлений у розслідуванні злочинів проти учасників Революції Гідності і перешкоджає цьому.

Про це Горбатюк заявив в ефірі "112 Україна"

"Слідство постійно стикається з перешкодами у розслідуванні цих справ. На жаль, ці перешкоди походять, в тому числі, від керівництва Генеральної прокуратури, зокрема і від Матіоса. У зв'язку з цим я неодноразово генпрокурору подавав письмові скарги, в тому числі з приводу того, в чому саме полягають ці порушення, але, на жаль, реагування немає", - сказав Горбатюк.

Говорячи про конкретні приклади порушень, Горбатюк уточнив: "Передача економічних справ. Була нарада, на якій ніякого обговорення економічних справ не відбувалося, було складено протокол. Після цього протокол потрапляє до Матіоса, в нього вносяться завідомо неправдиві дані про те, що слідство неефективне, і справи забираються".

Також Горбатюк навів приклад розслідування вбивств 19 лютого у Хмельницькому: "Протягом 2,5 року військова прокуратура розслідувала, тому що підозрювалися співробітники СБУ. Одночасно за результатами розслідування прийшли до висновків, що "майданівці" самі себе перестріляли. У зв'язку з цим наш Департамент змушений забрати це провадження і почати з нуля розслідування через 2,5 року, і витрачати на це час, ті самі штати, давати додаткових слідчих, яких у нас і так недостатньо".

Також, коментуючи критику Матіоса щодо результатів у "справах Євромайдану", Горбатюк сказав:, "Фактично, Матіос обвинуватив генпрокурора у брехні. Тому що в середу генпрокурор у Верховній Раді повідомляє, що в розслідуванні справ Майдану є досить вагомі результати, а вже в суботу Матіос заявляє, що, виявляється, провал".

Говорячи про результати роботи Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури, його керівник наголосив, що загалом на сьогодні у справах про злочини проти Євромайдану повідомлено про підозру понад 350 особам, стосовно 230 направлено до суду обвинувальні акти і є вже понад 35 вироків.

Раніше Матіос в ефірі "112 Україна" заявив, що Горбатюк винен у провалі розслідувань злочинів проти Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-