Україна наполягає на проведенні обміну заручниками в червні - Оліфер

Україна наполягає на проведенні обміну заручниками в червні - Оліфер

Укрінформ
Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську закликала до кінця тижня подати списки заручників, щоб у червні провести обмін.

Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми, представника України в Тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер у своєму Фейсбуці.

"Представники ОРДЛО продовжують затягувати роботу і вимагають провести верифікацію тих, хто вже вийшов на волю, що саме по собі абсурдно. Ми наполягаємо: до кінця тижня мають бути подані списки тих, хто може бути звільнений, з тим, щоб звільнення людей відбулося вже у червні", - написала вона.

Прес-секретар Кучми додала, що серед осіб, стосовно яких ОРДЛО зробила запит, які раніше висловлювали небажання бути переміщеними на неконтрольовану територію, є ті, хто згідно із законом уже вийшов на волю. "Таким чином, свобода їх пересування не залежить від держави, а держава Україна не має правових підстав ні розшукувати їх з метою верифікації, ні примусово переміщати їх на територію, тимчасово непідконтрольну органам державної влади України", - наголосила вона. 

Оліфер також наголосила, що верифікація пройшла в повній відповідності з українським законодавством і відповідно до стандартів міжнародного гуманітарного права, з дотриманням вимог конфіденційності і добровільності волевиявлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-