Лише 10% людей на окупованих територіях знають, що відбувається в Україні - Геращенко

Лише 10% людей на окупованих територіях знають, що відбувається в Україні - Геращенко

Укрінформ
Представник України в Мінській гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко наголосила, що люди на окупованих територіях Донецької і Луганської областей досі не мають можливості отримувати інформацію з українських ЗМІ.

Про це вона заявила під час Міжнародної конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб люди з окупованих територій отримували інформацію про життя в Україні. Я володію інформацією, що відповідно до певних досліджень лише 10% з окупованої території вважають, що вони знають, що  відбувається в Україні", - сказала Геращенко.

Зокрема, за її словами, навіть на КПВВ люди, перебуваючи в черзі, не мають змоги почути українське радіо, отримати українські газети чи якісь листівки.

Парламентарій переконана, що і регіональна, і центральна влада не допрацьовують у питанні інформування населення на тимчасово окупованих територіях.

У цьому зв'язку вона закликала Міністерство інформаційної політики й Міністерство освіти надрукувати листівки й роздавати їх на КПВВ випускникам шкіл із закликом вступати до українських ВНЗ, "щоб діти знали, що ми їх чекаємо, ми за них боремося, щоб вони були українцями й отримали українську освіту".

Геращенко наголосила, що Україна повинна "боротися за уми" і це надалі допоможе нам реінтегрувати Донбас.

У свою чергу, перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова зауважила, що такі листівки вже надруковані, а МІП розробило низку заходів для інформування людей в ОРДЛО про події в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-