Геращенко розказала, як Росія у Мінську

Геращенко розказала, як Росія у Мінську "вимахувала" інцидентом на Євробаченні

Укрінформ
На зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську представники РФ та ОРДЛО на вимоги української сторони покарати винних у сексуальному домаганні до представниці місії ОБСЄ на Донбасі згадали інцидент з пранкером Віталієм Седюком на Євробаченні.

Про це повідомила у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"У Мінську Україна і ОБСЄ жорстко вимагали від РФ і контрольованих ними ОРДЛО притягнення до відповідальності та покарання озброєного покидька, який намагався принизити жінку з місії СММ ОБСЄ і, погрожуючи їй автоматом, дозволив собі сексуальні домагання до неозброєної спостерігачки. І Євген Марчук на безпековій, і потім Л. Кучма на ТКГ вимагали і прізвище цього покидька, і детальне розслідування інциденту, засудження його росіянами і унеможливлення в подальшому", - нагадала Геращенко.

Водночас, за її словами, інша сторона навела "аргументи", що "цей товариш був не дуже то і п'яний і не дуже то й озброєний, так, пару автоматів".

"І це просто ментальна і культурна різниця у спілкування, він просто брав у жінки телефон, а в ваших Європах просто по-іншому знайомляться, то та жінка не так зрозуміла "гусара". Да, слава Богу, що ми йдемо подалі від "русского мира", де б'є - значить любить, а гвалтує - бо подобається...", - зазначила Геращенко

Вона додала, що далі росіяни дозволили собі наступний пасаж: "Що ви причепилися до ОРДЛО, ну подумаєш, чоловік на блокпосту вирішив взяти телефончик у гарної жінки. У вас он на Євробаченні чоловік з голою дупою перед усіма до співачки приставав. І регіт... Коли колеги з безпекової розповіли мені цю історію, було одне бажання - дати тій гидкий дупі ляпаса... Своєю ганебною витівкою він дозволив собі принизити країну і дати такі брудні козирі нашим ворогам", - зазначила вона.

Вона додала, що пранкера українські правоохоронці затримали, і він нестиме адміністративну чи кримінальну відповідальність за непристойне хуліганство.

"А бойовика росіяни і тим більше ОРДЛО навіть не засудили, бо подумаєш - вимагав від жінки сексуальних послуг під дулом автомату", - додала Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили про сексуальне домагання з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо жінки-члена патруля місії. Повідомлялося, що жінка піддалася сексуальному домаганню з боку чоловіка, озброєного автоматом (АК-47), який загрожував, що не дозволить патрулю місії рухатися у східному напрямі з Петровського у Роздольне, доки його вимоги не будуть задоволені. Патруль покинув цей район іншим маршрутом і поінформував Спільний центр з контролю і координації про інцидент.

У фіналі пісенного конкурсу Євробачення-2017 13 травня під час виступу співачки Джамали на сцену вибіг чоловік із глядацької зали та частково оголився. Це було показано в прямому ефірі фінального шоу Євробачення. Менше ніж за 10 секунд охорона забрала цю людину зі сцени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-