Ірина Геращенко пояснила, чому мала вибирати між Нью-Йорком і Мінськом

Ірина Геращенко пояснила, чому мала вибирати між Нью-Йорком і Мінськом

Укрінформ
Рада Безпеки ООН сьогодні проводить спеціальні слухання на тему сексуальних злочинів під час конфліктів.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила через Фейсбук.

"МЗС пропонувало мені 15 травня взяти участь в спеціальних слуханнях Радбезу ООН на тему сексуальних злочинів під час конфліктів. Страшна і актуальна для України в контексті агресії РФ на Донбасі тема, й звичайно, я дуже хотіла виступити там, і нам є що сказати", - йдеться в повідомленні.

Водночас на цей день призначені вкрай важливі переговори про долю заручників на Донбасі.

"Завтра важлива зустріч у Мінську, де маємо підбити підсумки верифікації й рухатися далі в питанні звільнення заручників. Тому завтра замість Нью-Йорку й Радбезу - Мінськ", - підсумувала перший заступник глави парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили про сексуальні домагання з боку бойовика в ОРДО щодо жінки-члена патруля місії.

12 травня Тристороння контактна група узгодила, які особи можуть бути помилувані заради звільнення українців, котрі незаконно утримуються на окупованих територіях. Верифікація тривала з 28 квітня по 12 травня. За цей час група разом з ОБСЄ проїхала більше 14 тисяч кілометрів, відвідала 20 регіонів, побувала в 37 пенітенціарних установах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-