Асоціація Україна-ЄС: Порошенко назвав дату голосування у Нідерландах

Асоціація Україна-ЄС: Порошенко назвав дату голосування у Нідерландах

Укрінформ
У Сенаті Нідерландів 30 травня відбудеться остаточне голосування щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми не лише на фінішу безвізу, а й в очікуванні завершення ратифікації Угоди про асоціацію... 23 травня сенат Нідерландів відкриває дебати, а 30 травня, ми тримаємо кулаки, відбудеться голосування. Дуже сподіваємося, що воно буде позитивним для України, для Нідерландів і для Європи", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що в Нідерландах була "складна дискусія" щодо ратифікації Угоди, проводився референдум, а скептики навіть пропонували погодитися на часткове застосування Угоди у вигляді поглиблення та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

"Але я вдячний нашим партнерам, які знайшли можливість зробити все можливе, щоб Угода про асоціацію запрацювала в повному обсязі", - підкреслив глава держави.

Як відомом, Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не завершила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. На референдумі 6 квітня 2016 року більшість учасників голосування висловилися проти Асоціації. Після цього влада країни та ЄС узгодили спеціальний додаток до Угоди, який розблокував ратифікацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-