Росія вимагає звільнення причетних до подій 2 травня в Одесі

Росія вимагає звільнення причетних до подій 2 травня в Одесі

Укрінформ
У списку осіб Тристоронньої контактної групи, яких нібито Україна має видати за Мінськими угодами, є низка людей, причетних до подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У списку осіб, яких ми нібито маємо звільнити по вимогах Тристоронньої контактної групи, є не тільки ті, хто брав участь у бойових діях на лінії зіткнення, а ціла низка людей, які обгрунтовано підозрюються українською владою, українськими слідчим органами за події 2 травня", - сказав глава держави.

Водночас він наголосив, що події 2 травня 2014 року в Одесі розпочалися саме з убивства українського патріота, який в числі інших протестувальників вийшов, аби перешкодити "русскому миру".

Президент зазначив, що значна частина підозрюваних, які брали безпосередню участь в подіях 2 травня в Одесі, починаючи з тодішнього заступника начальника міліції, уже в РФ, і Росія видавати їх не збирається.

Разом з тим, глава держави зауважив, що суспільство має почути і про підозрюваних, і про заарештованих осіб, причетних до тих подій.

"Треба проінформувати суспільство, хто заарештований, хто підозрюваний, хто в розшуку і коли ми зможемо зробити ті чи інші справи", - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-