Мінкульт закликає світ визволити вченого Козловського з катівень “ДНР”

Мінкульт закликає світ визволити вченого Козловського з катівень “ДНР”

Укрінформ
Міністерство культури України звернулося до міжнародних правозахисних та безпекових організацій із закликом вжити зусиль для звільнення з неволі “ДНР” вченого-релігієзнавця, керівника Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців Ігоря Козловського.

Звернення розміщено на сайті відомства.

У Міністерстві культури переконані, що реальні причини затримання вченого Ігоря Козловського пов'язані з його професійною діяльністю у сфері забезпечення свободи віросповідання.

"Затримання та тривале утримання під вартою літнього вченого, який, до того ж, доглядав за своїм сином з вродженими фізичними вадами, є очевидним і цинічним актом помсти і залякування як окремої принципової, але беззахисної і вразливої людини, так і всієї наукової інтелігенції Донеччини. Тривале перебування у місці позбавлення волі, неможливість потурбуватись про сина та рідню, без сумніву, завдають вченому тяжких моральних та фізичних страждань, які граничать із тортурами", - наголошується у зверненні.

У Мінкульті висловили занепокоєння та глибоку стурбованість складністю того стану, в якому опинилися громадяни України - діячі культури, викладачі, громадські активісти, віруючі й представники окремих релігійних організацій, які чітко визначили свою громадянську позицію та підтвердили беззаперечну підтримку української держави, на територіях окупованого РФ Криму та окремих районів Донецької й Луганської областей.

"У зв'язку з цим Міністерство культури України закликає всіх небайдужих підтримати Україну у справі звільнення Ігоря Козловського та інших українських громадських діячів з катівень терористичних угруповань бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Закликаємо світове співтовариство до активного впливу на Російську Федерацію, яка є фактичним куратором терористичних формувань на території Донецької та Луганської областей України задля припинення порушень прав людини на цих територіях", - йдеться у зверненні.

Мінкульт закликав всіх, хто має можливість, вплинути на ситуацію, вжити максимум зусиль для звільнення Ігоря Анатолійовича Козловського з місць утримання.

Як повідомляв Укрінформ, так званий військовий трибунал "ДНР" 3 травня виніс ухвалу і засудив незаконно утримуваного у СІЗО "ДНР" українського вченого Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі.

Козловського затримали 27 січня 2016 року, коли він вийшов з квартири винести сміття.

Ігор Козловський - автор понад 50 наукових книг, понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, періодичних виданнях. Понад 25 років пропрацював у Донецькій обласній державній адміністрації на посаді головного фахівця у справах релігії, викладав у ВНЗ Донецька.

За свою миротворчу діяльність нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-