Київ запросив конгресменів США на власні очі побачити наслідки російської агресії на Донбасі

Київ запросив конгресменів США на власні очі побачити наслідки російської агресії на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона запросила конгресменів США, які приїхали до Києва, відвідати Донбас і на власні очі побачити наслідки російської військової агресії.

Про це у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

 "Взяла участь у зустрічі Президента України з делегацією Конгресу США...Ми запросили наших американських партнерів відвідати Донбас, аби на власні очі побачити наслідки російської військової агресії", - написала вона.

За словами Геращенко, під час зустрічі ключовими питаннями були безпекові: ситуація на Донбасі в контексті російської військової агресії, продовження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод, ситуація з правами людини в анексованому Криму, де знищується все українське і кримськотатарське. Крім того, за її словами, особливу увагу Президент приділив темі заручників, закликав конгресменів посилити тиск на РФ задля вирішення гуманітарних проблем, зокрема, і звільнення заручників. 

Геращенко розповіла також, що під час зустрічі Президент висловив свої співчуття американцям через загибель громадянина США - представника місії СММ ОБСЄ, який підірвався під час теракту на окупованій Луганщині. Глава держави засудив останню ганебну історію спроб сексуальних домагань з боку озброєних бойовиків до представниці місії СММ ОБСЄ і закликав американських партнерів більш жорстко реагувати на всі факти тиску і шантажу проти цивільних, неозброєних представників спостережної місії ОБСЄ. 

Перший віце-спікер наголосила, що Україна засуджує будь-який тиск на цивільну місію СММ ОБСЄ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-