Amnesty побоюється, що українським омбудсменом може стати

Amnesty побоюється, що українським омбудсменом може стати "не та" людина

Укрінформ
Верховна Рада має забезпечити публічний та неупереджений, оснований на змагальності розгляд кандидатур на посаду уповноваженого з прав людини із залученням до обговорення громадськості.

На цьому наголошують в Amnesty International Україна

“Ми вимагаємо гарантувати відповідність кандидатів/кандидаток професійним стандартам та їх незалежність від впливу партійних інтересів. Це стане можливим лише шляхом проведення відкритого висунення й обговорення кандидатів та кандидаток із залученням до процесу відбору представників громадянського суспільства. В іншому разі є великий ризик того, що цю відповідальну посаду отримає людина, для якої захист партійних інтересів або інтересів окремих осіб буде вище, ніж захист прав людини”, - заявила директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

Кандидати на посаду омбудсмена мають відповідати низці критеріїв, зокрема володіти глибоким знанням міжнародних стандартів прав людини, мати тривалий досвід правозахисної роботи та бути незалежними від будь-яких політичних сил.

Як відомо, повноваження Валерії Лутковської закінчились 28 квітня, парламент розпочав процес розгляду кандидатур на посаду омбудсмена, термін повноважень якого становить 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-