Про сексуальне домагання бойовика до представниці ОБСЄ розкажуть на Радбезі ООН

Про сексуальне домагання бойовика до представниці ОБСЄ розкажуть на Радбезі ООН

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що 15 травня в Радбезі ООН відбудуться дебати щодо сексуального насильства як тактики війни і тероризму, і українському послу буде про що розповісти.

Про це вона написала у Facebook.

"15 травня в Раді Безпеки ООН відбудуться відкриті дебати на тему "Сексуальне насильство як тактика війни і тероризму". Українському послу Володимиру Єльченку буде що сказати на цю страшну тему. Останні факти - кричущі, сьогодні от надійшла інформація про сексуальні домагання бойовиків... до представниць місії СММ ОБСЄ", - зазначила парламентарій.

За її словами, страшно уявити, що відбувається на окупованих територіях по відношенню до цивільного населення і "як там себе поводять озброєні нелюди по відношенню до жінок".

Парламентарій відзначила, що саме тому Україна так добивається допуску на окуповані території міжнародних моніторингових місій з прав людини і так наполегливо запрошує відвідати  державу спецпредставників Генсека ООН з питань захисту прав жінок і дітей, а також з питань сексуального насильства в умовах конфлікту.

"Відразу зауважу, що так само жорстко засуджую виявлені факти сексуального насильства, які були зафіксовані щодо представників українських силових структур. Цьому немає виправдання і ці люди, якими б героями вони не були до здійснення злочину, мають нести повну відповідальність за свої злочини", - підкреслила Геращенко, додавши, що в цьому контексті ще важливішою і актуальнішою є ратифікація Верховною Радою Стамбульської конвенції.

Як повідомлялося, сьогодні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили про сексуальні домагання з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо жінки-члена патруля місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-