Сергій Жадан допоміг кримському політв'язню Кольченку зустрітися з матір'ю

Сергій Жадан допоміг кримському політв'язню Кольченку зустрітися з матір'ю

Укрінформ
Мати кримчанина, політв'язня Олександра Кольченка, якого утримують в ув'язненні в Челябінську, зустрілася з сином в колонії.

Про це у Фейсбуці повідомила координатор проекту «РосУзник» Яна Гончарова.

За її словами, поїздка стала можливою завдяки благодійному проекту, який відбувся за підтримки українського поета Сергія Жадана.

Олександр Кольченко адаптувався до місцевого клімату, але як і раніше у нього спостерігається дефіцит ваги.

«Посилене харчування, на якому він був кілька місяців (як він казав – це якась додаткова кількість грамів масла і молоко) йому не допомогло – все такий же худий і дефіцит ваги в наявності», – цитує повідомлення Радіо Свобода.

Гончарова також зазначає, що Кольченко вчиться на слюсаря, багато читає і вивчає англійську мову.

Вона зазначила, що Олександрові Кольченку доводиться «вибивати» в оперативній частині листи, які йому надсилають, причому листи проходять цензуру, і частина тексту в них може бути знищеною.

Також наголошується, що мати політв'язня Лариса Кольченко подякувала за допомогу в організації поїздки українському поетові Сергію Жадану.

25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера з Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнає. Правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими й політично мотивованими.

Напередодні повідомлялося, що Олександра Кольченка відновили як студента в Таврійському національному університеті ім. Вернадського, який з анексованого Сімферополя переїхав до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-