Президент позбавив громадянства депутата Артеменка

Президент позбавив громадянства депутата Артеменка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства ряду осіб, серед яких народний депутат Андрій Артеменко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив співрозмовник в Адміністрації Президента.

“Наскільки мені відомо, указ про позбавлення громадянства Артеменка та декількох інших осіб справді був підписаний Президентом. Однак, оскільки це акт індивідуальної дії, то він не публікується на офіційному сайті Президента. Інформація може бути надана лише на відповідний запит”, - сказав співрозмовник, коментуючи відповідні повідомлення у ЗМІ.

Раніше народний депутат від “Радикальної партії” Андрій Лінько опублікував фото нібито указу Президента України від 29 квітня №119/2017 про позбавлення громадянства п’яти осіб, серед яких нардеп Андрій Артеменко та екс-радник голови Одеської ОДА Олександр Боровик.

Відповідно до цієї фотокопії, також позбавлено громадянства України Новгородського Дениса Валерійовича, Нусс Оксану Іванівну та Юзич Лілію Михайлівну.

Як повідомлялося, 19 лютого видання The New York Times повідомило, що член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією радникові президента США Майклові Флінну незадовго до його відставки. Цей план, зокрема, передбачав проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років, а також передбачав виведення російських військ з території України.

Після цього Артеменка виключили з парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка, а прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

ГПУ також звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати українського громадянства Артеменком.

За даними ГПУ, Артеменко отримав громадянство Канади та має паспорт громадянина цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-