Геращенко заявила, що Путін хоче поставити

Геращенко заявила, що Путін хоче поставити "нормандський формат" на паузу

Оновлено
Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін хотів би поставити "нормандський формат" переговорів щодо Донбасу на паузу, однак наразі цей формат не призупиняє свою роботу. 

Про це повідомила у скоригованому пості на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Маю відкоригувати свій попередній пост, в якому дещо розпливчасто виклала свою позицію щодо "нормандського процесу". Очевидно, що виборча кампанія і зануреність у внутрішні проблеми є зараз важливими і ключовими для наших європейських партнерів по "нормандському формату" (Франції та Німеччини - ред.). Очевидно, що Путін і РФ хоче цим скористатися і поставити нормандський і похідний від нього мінський процес на паузу. І робить все, аби відтягти виконання Мінських угод", - зазначила вона.

За словами Геращенко, це впливає на вирішення тих питань, що обговорюються в Мінську в рамках Тристоронньої групи і які залишаються заблокованими. 

"Натомість варто подякувати нашим європейським партнерам, що попри все тема Донбасу залишається важливою. І під час останньої зустрічі Меркель з Путіним пані Канцлер неоднозначно дала зрозуміти російському лідеру, що санкції залишаться до повного виконання Мінська, і останні заяви лідера президентської кампанії Макрона про необхідність виконання Мінських угод свідчать про послідовну політику Франції", - додала вона.

Водночас, за словами Геращенко, Росія шукає будь-який привід для дискредитації і нівеляції як "нормандського формату", так і мінського процесу.

"Тобто Путін хотів би поставити нормандський на паузу. Але і ми, і наші партнери проти цього", - наголосила вона.

Раніше Геращенко повідомляла, що "нормандський формат" переговорів щодо вирішення конфлікту на Донбасі (Україна, ФРН, Франція, РФ) фактично поставлений на паузу у період виборів у Німеччині та Франції, а також формування структур, відповідальних за певні напрямки зовнішньої політики, у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-