Артеменко прокоментував інформацію про позбавлення його громадянства України

Артеменко прокоментував інформацію про позбавлення його громадянства України

Укрінформ
Народний депутат Андрій Артеменко назвав необгрунтованим можливе позбавлення його громадянства України і оскаржуватиме його в разі підтвердження інформації. Для офіційного підтвердження політик подав запит в Адміністрацію Президента.

Про це Артеменко заявив у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Головне питання - підписав президент цей указ чи ні, порушена Конституція України, чи ні. Оскільки в Конституції України прописано, що громадянин може припинити громадянство України тільки за власним бажанням. Мені нічого не відомо про цей указ і для з'ясування цього інформаційного витоку, тому що розуміємо, що інформація пішла від Олега Ляшка. Я подав офіційний депутатський запит до Адміністрації Президента, щоб зрозуміти офіційну позицію президента. Якщо так - буде відповідна реакція. Якщо немає - такого політика як Олег Ляшко треба судити", - заявив Артеменко.

За словами Артеменка, він збирається оскаржити указ, якщо інформація підтвердиться.

"Якщо президент Порошенко це зробив, буде відповідна реакція. Звичайно, моє звернення і реакція моїх адвокатів - ми будемо оскаржувати це питання. Однак, я фактично переконаний, що ні", - додав Артеменко.

Депутат також заявив, що можливе рішення про позбавлення громадянства України за нібито наявності другого громадянства - Канади, є необгрунтованим. За його словами, він анулював канадський паспорт ще в 2014 році.

"Ще в 2014 році, коли я дізнався, що буду зареєстрований кандидатом у народні депутати від Радикальної партії, я офіційно звернувся у відповідні установи та анулював свій паспорт і подав заяву про припинення громадянства", - сказав нардеп.

Також він уточнив, що перебуває зараз у Вашингтоні, а не у Відні, як раніше повідомляли ЗМІ.

"Я зараз перебуваю не у Відні, а у Вашингтоні, буду представляти нашу ініціативу, якою ми займаємося останнім часом - з пошуку нових можливостей чи продовження мінського процесу або пошуку інших майданчиків з пошуку консенсусу, фактично, українсько-російської війни. У наступні дні адміністрація нового президента США дасть відповідь, яке бачення вона має щодо України", - заявив Артеменко.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Ляшко заявив про те, що президент  Порошенко в суботу, 29 квітня, підписав указ про припинення громадянства депутата Андрія Артеменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-