У Конгресі США стежитимуть за справами Сенцова, Сущенка та інших

У Конгресі США стежитимуть за справами Сенцова, Сущенка та інших

Укрінформ
Гельсінська комісія Конгресу Сполучених Штатів зосереджуватиме увагу на розвитку ситуації зі справами Олега Сенцова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка, Миколи Семени та інших українців, ув'язнених в Росії за політичними мотивами.

Про це повідомив у четвер під час брифінгу в американському Конгресі керівник апарату Гельсінської комісії посол Девід Кілліон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Справа Сенцова – це тільки один із кричущих випадків величезної несправедливості проти українців з боку російського уряду. Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Семена – це лише кілька імен з цього довжелезного списку, по відношенню до яких застосоване хибне правосуддя через їхні гідні вчинки", - зауважив представник американського урядового агентства.

"Ми будемо зосереджувати увагу не тільки на справі Сенцова, а й на справах усіх цих українців", - підкреслив Кілліон під час брифінгу в Конгресі на тему порушень прав людини в Росії проти українських громадян.

Він також зауважив, що Гельсінська комісія розгляне способи, які можуть допомогти вирішити ситуацію. У цьому зв'язку представник агентства не виключив прийняття офіційної заяви Гельсінською комісією за підсумками заходів, що пройшли останніми днями в контексті порушень прав людини в Росії та незаконного утримання українців у цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Конгресі США відбулися слухання щодо порушень принципів демократії та прав людини в Росії.

Гельсінська комісія США (Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі) є незалежним урядовим агентством Сполучених Штатів, заснованим Конгресом у 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що став основою для діяльності ОБСЄ. Гельсінська комісія складається з членів Сенату США, Палати представників, а також урядовців з Держдепартаменту, Пентагону та Міністерства торгівлі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-