Доповідача щодо України в ПАРЄ треба відправити у відставку - Геращенко

Доповідача щодо України в ПАРЄ треба відправити у відставку - Геращенко

Укрінформ
Доповідача щодо України в ПАРЄ Джорді Шуклу треба відправити у відставку після його вояжу до Сирії на російському військовому літаку.

Про це в Фейсбуці написала перший заступник голови Верховної Ради України, член постійної делегації ВР у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Я вважаю і наполягаю на тому, що вже сьогодні українська делегація в ПАРЄ має зробити офіційну заяву щодо необхідності негайного відкликання пана Шукли з доповідача по Україні. Він перекреслив принципи нейтральності і незаангажованості, коли відвідав Сирію разом з росіянами, які є в санкційних списках за голосуваннями по введенню військ в Україну і за анексію Криму. Він не є об'єктивним і незаангажованим і зганьбив себе цією поїздкою на російському військовому літаку. Чітко заявила свою позицію всім членам делегації і сподіваюся на підтримку. Ми будемо боротися за Україну і не дозволимо РФ дистанційно писати звіти про Україну чужими руками", - наголосила вона.

Нагадаємо, про вояж Аграмунта до Сирії 20 березня повідомили російські ЗМІ. За їхніми даними, разом з Аграмунтом у Сирію прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії, а також депутати Держдуми Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-