НАЗК дасть оцінку міністрам-поручителям Мартиненка

НАЗК дасть оцінку міністрам-поручителям Мартиненка

Укрінформ
Національне агентство із запобігання і протидії корупції на підставі ухвали Солом'янського райсуду Києва дасть оцінку діям міністрів, які взяли на поруки екс-депутата Миколу Мартиненка.

Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці у Facebook.

"НАЗК на підставі ухвали суду, в даному випадку Солом’янського, зробить свою оцінку діям міністрів, які брали участь у судовому засіданні та взяли на поруки екс-депутата Миколу Мартиненка. Це – перший інцидент такого характеру", - написала вона.

Водночас Корчак наголосила, що вважає таку ситуацію "неприпустимою". "Урядовці, що беруть участь у судовому засіданні, яке не стосується їх прав та обов’язків, - нонсенс", - заявила вона.

Як повідомлялося, 22 квітня Солом'янський районний суд Києва відпустив колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на поруки групи народних депутатів та міністрів.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-