Гройсман каже, що особиста порука міністрів за Мартиненка - командне рішення

Гройсман каже, що особиста порука міністрів за Мартиненка - командне рішення

Укрінформ
Особиста порука, зокрема, міністрів, під яку суд відпустив колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, - це було командне рішення.

Так сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час брифінгу в Харкові, відповідаючи на запитання щодо того, що міністри взяли на поруки затриманого детективами НАБУ екс-нардепа Миколу Мартиненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу сказати, цей крок урядовців абсолютно свідомий. У мене немає жодного застереження щодо такого кроку. Я вважаю, це було командне, колективне, політичне рішення", - зазначив Гройсман.

За його словами, "вони мають право вчиняти так, і це абсолютно нормальний крок".

Як повідомлялося, 22 квітня Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу Мартиненку у вигляді тримання під вартою, ухваливши рішення застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів «Народного фронту» та ряду міністрів - Лілії Гриневич,Володимира Омельяна, Ігора Жданова.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-