У Солом'янському суді обирають запобіжний захід Мартиненку

У Солом'янському суді обирають запобіжний захід Мартиненку

Онлайн
Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва продовжив розгляд питання щодо обрання запобіжного заходу екс-депутатові Миколі Мартиненку після оголошеної вчора перерви.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, засідання, призначене на 10.00, розпочалося із запізненням у 30 хвилин.

Сам Мартиненко після оголошення перерви заявив, що сприйме будь-яке рішення суду, але сподівається, що «станеться диво» і суд відпустить його на поруки. Він також наголосив, що сума застави у 300 мільйонів неадекватна, і він «не готовий навіть її обговорювати».

Радіо Свобода веде трансляцію із зали суду:

Миколу Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», службових осіб «STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH», а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

Надалі ці кошти переказано з рахунків компанії STEUERMANN на рахунки офшорних компаній «WARGRAVE TRADING LLP» та «DALLAS FUEL SA», після чого керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь.

Сам Мартиненко називає обвинувачення сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-