Міністри та депутати збираються у суді - підтримати Мартиненка

Міністри та депутати збираються у суді - підтримати Мартиненка

Укрінформ
Міністри молоді та спорту Ігор Жданов, інфраструктури Володимир Омелян, освіти і науки Лілія Гриневич прийшли до Солом'янського суду Києва, де екс-нардепу Миколі Мартиненку обиратимуть запобіжний захід, щоб підтримати його та узяти на поруки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийшов, щоб узяти на поруки пана Миколу Мартиненка. Я його давно знаю. Це практично єдина людина, яка зняла з себе депутатські повноваження, і він нікуди протягом 15 місяців не тікав з України. Вважаю, що суд повинен розібратися із цією справою", - сказав Жданов.

Омелян пояснив, що також хоче підтримати екс-депутата, а прийти сюди він домовився із Ждановим у чаті.

Міністр освіти і науки лілія Гриневич заявила, що також готова поручитися за Мартиненка. "Я прийшла сюди, бо вважаю, тощо така позиція є правильною. Це мій колега. Свого часу ми були з ним на Майдані під час Революції Гідності. Я його знаю багато років", - сказала Гриневич.

Готовий узяти на поруки Мартиненка народний депутат України, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський: "Я упевнений, що пан Мартиненко не має намірів покидати Україну. Більш того, я встиг ознайомитися з підозрою, вона є маніпуляцією". Водночас він наголосив, що особисто із Мартиненком не знайомий.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Сам Мартиненко вважає звинувачення проти нього сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-