СБУ спростовує чутки про втечу екс-беркутівців до Росії в рамках обміну заручниками

СБУ спростовує чутки про втечу екс-беркутівців до Росії в рамках обміну заручниками

Укрінформ
У Службі безпеки України заперечують інформацію, що втеча до РФ колишніх співробітників харківського батальйону міліції спеціального призначення "Беркут" могла бути організована в рамках обміну заручниками.

Про це сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, глава департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми таких обмінів не проводимо, можу вас запевнити", - сказав він.

Як повідомлялося, активіст "Автомайдану", колишній боєць АТО та екс-депутат Київради Олексій Гриценко у коментарі виданню "Гордон" заявив, що, на його думку, втеча беркутівців була погоджена з представниками діючої української влади.

Колишні співробітники харківського батальйону міліції спеціального призначення "Беркут" Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков та Віталій Гончаренко 14 квітня оприлюднили відеозвернення, в якому заявили, що перебувати на території України їм небезпечно. У ГПУ підтвердили, що беркутівці втекли до РФ.

Гончаренка разом з іще трьома екс-бійцями "Беркуту" затримали в червні 2016 року у Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали у поліції. Гончаренка, зокрема, звинувачують у вбивстві трьох учасників Революції Гідності 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку Києва.

4 лютого 2017 року Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Гончаренку з утримання під вартою на домашній арешт. 10 березня суд змінив своє рішення і повернув поліцейського під арешт, але 6 квітня Апеляційний суд Києва звільнив його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-