Гончаренко розповів, що у БПП думають про підвищення пенсійного віку

Гончаренко розповів, що у БПП думають про підвищення пенсійного віку

Укрінформ
Фракція БПП у Верховній Раді ніколи не підтримає підвищення пенсійного віку в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, коментуючи заяви представника МВФ щодо реформування пенсійної реформи України, повідомляє прес-служба політсили.

«Наші кредитори, зокрема МВФ, можуть ставить нам умови, в тому числі і щодо реформування пенсійної реформи, а ми вирішуватимемо, що нам підходить, а що ні. Якщо мова йтиме про підвищення пенсійного віку, то тут я можу однозначно сказати, що фракція БПП не підтримує підвищення пенсійного віку», – наголосив парламентарій.

Водночас він висловив готовність разом зі спеціалістами МВФ доопрацьовувати пенсійну реформу, «але є речі, які для нас принципові», наголосив Гончаренко.

«Справа представників МВФ вимагати, аби державні фінанси були більш «здоровими» і зекономлені, але, з іншого боку, є реалії нашого життя. І ми не можемо не враховувати їх. Тому ми готові дискутувати з спеціалістами МВФ і готові з ними співпрацювати, але думаю, що на ту ідеальну модель, яку вони бачать для України, ми не можемо піти. Бо ідеальна модель – це ідеал, а у нас живуть конкретні пенсіонери, яким сьогодні дуже важко»,- зазначив народний депутат.

Раніше голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден у статті для "Економічної правди" написав, що пенсійна система України не відповідає викликам сучасності і потребує термінового реформування.

Однією з причин цього він назвав те, що українці виходять на пенсію значно раніше, ніж працівники в інших країнах регіону, і це призвело до того, що в Україні налічується понад 12 млн пенсіонерів - близько 30% населення.

Тому, на переконання ван Родена, Україна мусить знайти спосіб зменшити приплив нових пенсіонерів до пенсійної системи і наростити надходження до Пенсійного фонду. Серед шляхів вирішення цієї проблеми він назвав обмеження можливості дострокового виходу на пенсію, а також збільшення ефективного пенсійного віку.

При цьому віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що говорити про підвищення пенсійного віку в Україні до європейських норм наразі недоцільно, оскільки показники тривалості життя в нашій країні набагато менші, ніж у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-