У НАЗК пояснили, чому “сховали” е-декларації відомств Матіоса і Луценка

У НАЗК пояснили, чому “сховали” е-декларації відомств Матіоса і Луценка

Укрінформ
Декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені з реєстру електронних декларацій на підставі рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені з реєстру е-декларацій на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК роз'яснили, що декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки цих працівників та їх близьких родичів відповідно до постанови головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Щодо відсутності у публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб декларацій прокурорсько-слідчих працівників військової прокуратури та членів їхніх сімей НАЗК вважає необхідним дати наступні пояснення. Такі заходи мають виключний та тимчасовий характер", - зазначається у повідомленні.

У НАЗК наголосили, що при цьому зазначені декларації зберігаються на ресурсах Реєстру і є доступними для перевірки.

«Рішення НАЗК грунтується на статті 17 зазначеного закону «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», та прийнято з усвідомленням можливих негативних наслідків невиконання постанови. При цьому слід зазначити, що невжиття, несвоєчасне вжиття достатніх заходів для безпеки працівників правоохоронних органів або осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві або розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист, тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства», - додали у прес-службі НАЗК.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що з сайту Національного агентства по запобіганню корупції зникли сотні декларацій, які належали співробітникам Генеральної прокуратури і військової прокуратури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-