США і Росія обрали

США і Росія обрали "помірний" тон, приборкавши багато невдоволень – Гербст

Укрінформ
Попри наявність кардинальних розбіжностей, особливо після ракетного удару США по союзнику Росії – Башару Асаду, Вашингтон і Москва вирішили обрати "помірний" тон діалогу для пошуку можливостей взаємодії.

Це зазначив у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"Візит Тіллерсона зосереджувався, в основному, на ситуації в Сирії, хоча порушувались також українське та деякі інші питання", - констатував колишній високопоставлений дипломат.

Він підкреслив, що позиції Вашингтона й Москви "залишаються далекими" одна від одної не тільки по Сирії, але також по ситуації в Україні та по багатьох інших напрямах. "Водночас, Москва продовжує демонструвати своє невдоволення ракетним ударом США в Сирії, а також небажанням (американської сторони – ред.) гарантувати, що в майбутньому не буде таких ударів", - підкреслив експерт.

Проте, за його словами, "обидві сторони вирішили використати помірну риторику, щоб обсудити відмінності у своїх поглядах".

Що ж стосується України, Гербст звернув увагу на заяву глави МЗС Росії під час його спільної прес-конференції з держсекретарем США, що сторони домовилися "перезапустити" прямий канал в питанні врегулювання конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня в Москві відбулися переговори держсекретаря США Рекса Тіллерсона спочатку з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, а потім – з президентом РФ Володимиром Путіним. При цьому, російський лідер до останнього не підтверджував зустрічі з американським гостем, але в останній момент вирішив поспілкуватися з представником нової адміністрації США.

За інформацією Державного департаменту Сполучених Штатів, Тіллерсон і Путін констатували "історично низький" рівень довіри між державами та обговорили, як можна налагодити двосторонній контакт у подальшому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-