Асоціація Україна-ЄС: сенат Нідерландів не чекатиме формування коаліції

Асоціація Україна-ЄС: сенат Нідерландів не чекатиме формування коаліції

Укрінформ
Верхня палата парламенту Нідерландів не відкладатиме голосування щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС до моменту формування коаліції та нового уряду.

Таке рішення було прийняте на засіданні у вівторок, повідомляється на сайті Верхньої палати парламенту Нідерландів.

Пропозиція про те, щоб визнати законопроект про введення в дію ратифікації Угоди про асоціацію контроверсійним та відкласти голосування щодо нього до моменту формування коаліції та уряду була поставлена на голосування крайньою правою партією PVV. 

Під час голосування більшість (62 проти 8) відхилили пропозицію.

Згідно з процедурою роботи нідерландського парламенту, під час процесу формування уряду деякі документи можуть бути визнані контроверсійними та голосування щодо них може бути відкладене до завершення формування уряду.

Нагадаємо, Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Для завершення ратифікації документ має бути затверджений також Верхньою палатою парламенту Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня у Нідерландах пройшли вибори до Нижньої палати парламенту. Найбільше голосів здобула партія прем'єр-міністра Марка Рютте VVD - 33 зі 150 місць у парламенті. Друге місце посіла ультраправа партія PVV- 20 місць, християнсько-демократична CDA та прогресивні демократи D-66 здобули по 19 місць, парія Groen Links - 14 місць. Наразі в країні триває процес формування коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-