Фейгін розповів, коли подадуть документи до ЄСПЛ у справі «Джемілєв проти ФСБ»

Фейгін розповів, коли подадуть документи до ЄСПЛ у справі «Джемілєв проти ФСБ»

Укрінформ
Захисник низки українських політв'язнів російських адвокат Марк Фейгін розповів про обставини, супутні подачі документів до ЄСПЛ у зв'язку з недопуском до Криму лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Десь у квітні справа Мустафи Джемілєва остаточно піде до ЄСПЛ. Вона подається моїми колегами, українськими адвокатами. Можу сказати, що це робиться не випадково, а для того щоб обійти перешкоди, які створюють в ЄСПЛ російські юристи. До речі, там у зв'язку з роботою ставлеників Москви, зараз триває внутрішнє розслідування. Тому подача позову саме з України в даному випадку хороший технологічний хід", - сказав Фейгін.

Російський адвокат Марк Фейгін є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенко, керівників Меджлісу Мустафи Джемілєва, Ільмі Умерова.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2014 року лідера кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонили в'їжджати в окупований Крим до 2019 року. Пізніше Марк Фейгін з'ясував, що ініціатива заборонити Джемілєву відвідувати Крим належить ФСБ Росії. Справа розглядалася в Мосміськсуді через нібито наявность в неї державної таємниці.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-