Справу про розкрадання на ОПЗ розглянуть у закритому режимі - САП

Справу про розкрадання на ОПЗ розглянуть у закритому режимі - САП

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці в закритому режимі розглядатиме справу першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Переломи та першого заступника голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» Миколи Щурікова, яких звинувачують у розтраті майна підприємства. 

Відповідне рішення ухвалив суддя, задовольнивши клопотання захисту підозрюваних.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

«Суд розглянув клопотання захисника обвинуваченого Щурікова М.О. про продовження розгляду кримінального провадження у закритому судовому засіданні. За результатами підготовчого судового засідання, вказане клопотання захисту задоволено та ухвалено рішення про подальший розгляд у вказаному кримінальному провадженні у закритому судовому засіданні», - йдеться у повідомленні.

Захист Переломи та Щурікова обстоював необхідність розгляду справи в закритому режимі ризиком розголошення державної таємниці. Водночас у прокуратурі стверджують, що в матеріалах досудового розслідування відсутня інформація, яка має грифи секретності.

Попри те, що чинний Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає можливості оскарження вказаного судового рішення в апеляційному порядку, САП обіцяє інформувати громадськість про перебіг судової справи.

Також у ході судового засідання стало відомо, що листом від 06.12.2016 голова Фонду державного майна Ігор Білоус попросив суд повернути заявлений у даному кримінальному провадженні цивільний позов про відшкодування спричиненої злочином матеріальної шкоди на суму більше 205 млн грн, мотивуючи таке рішення можливістю АТ «ОПЗ» самостійно заявити позов про відшкодування матеріальної шкоди у порядку цивільного судочинства.

"У цьому зв’язку, більш вірогідним результатом розгляду такого позову окремо від кримінального провадження є відмова в його задоволенні, що беззаперечно принесе користь лише стороні захисту при використанні відповідного судового рішення як доказу в кримінальному провадженні на користь обвинувачених", - вказують у прокуратурі.

Розгляд цієї справи Шевченківський райсуд продовжить 22 квітня поточного року.

За версією слідства, Щуріков і Перелома у 2015 році організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб «ОПЗ», чим завдали державі збитків на 205,18 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-