MH17: єдиний

MH17: єдиний "Бук" на Донбасі був російським - Bellingcat

Укрінформ
Аналіз фотографій, зроблених капеланом ВСУ Михайлом Гредилем, показав, що єдиним "Буком", який знаходився в радіусі ураження малайзійського рейсу MH17, був російський "Бук-322".

Про це повідомляється на сайті організації Bellingcat.

"Єдиною оперативною пусковою установкою "Бук", яка була помічена в зоні обстрілу MH17 17 липня 2014 року, був російський "Бук-332" з 53-ї зенітної ракетної бригади в Курську", - йдеться в повідомленні.

В результаті аналізу фотографій капелана ВСУ Михайла Гредиля, завантажених в Інтернет 15 липня 2014 року, стало відомо, що знімки були зроблені не поблизу Донецька, а на авіабазі в Миргороді на Полтавщині, далеко від лінії фронту.

Крім того, в липні 2014 року був виявлений відеоматеріал з пересуванням військового обладнання, в тому числі "Буків", у Миргороді. Серед них був також "Бук", відображений на фотографіях Гредиля.

Як повідомлялося, літак Боїнг-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над зоною конфлікту на сході України 17 липня 2014. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-