Єфремов вивів у свої фірми за кордоном мільйони доларів - ФБР

Єфремов вивів у свої фірми за кордоном мільйони доларів - ФБР

Укрінформ
Колишній депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов, перебуваючи на посаді глави Луганської облдержадміністрації, переказав мільйони доларів на рахунки підконтрольних йому іноземних компаній.

Таку інформацію отримала Генпрокуратура України від Федерального бюро розслідувань США в рамках міжнародної співпраці, повідомляє "Українська правда" з посиланням на текст ухвали Печерського райсуду Києва від 16 березня.

"Згідно з отриманою в рамках міжнародного співробітництва інформацією Федерального бюро розслідувань США, ОСОБА_2 (Єфремов – ред.), починаючи з червня 2006 року, через ПАТ "Укркомункбанк", здійснював перерахування значних сум грошових коштів, які вимірюються у мільйонах доларів США, фірмам-нерезидентам України, які є підконтрольними йому ж", - сказано в ухвалі.

"Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що формальним власником ПАТ "Укркомункбанк" є ОСОБА_8, який перебував на посаді заступника ОСОБА_2 в період очолювання ним Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться в ухвалі.

Вказується, що у 2014 році НБУ постановив надати ПАТ "Укркомунбанк" стабілізаційний кредит в сумі 34 млн грн строком до двох років зі строком освоєння кредиту протягом трьох місяців з дати прийняття вказаної постанови.

Суд вирішив частково задовольнити клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів Єфремова (який в ухвалі суду фігурує як ОСОБА_2 – ред.), які знаходяться у НБУ. Оригінали документів суд заборонив вилучати, дозволивши зробити копії.

Слідчий ГПУ зазначив, що клопотання стосується "досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000628 від 16.07.2014 за фактами розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "Індекспром", ТОВ "ДС-8", ПП "Портекс", ПП "КОНСЕНТ", ТОВ "Торговий дім Краснолуцький машинобудівний завод" та ДП "Луганськвугілля", протягом 2011-2013 років в інтересах підконтрольних ОСОБА_2 суб'єктів господарської діяльності".

Провадження також стосується фактів організації проведення мітингів на території міста Луганськ, "метою яких була дестабілізація суспільно-політичної обстановки в Луганській області та державі зокрема, надання організаційної та іншої допомоги в створенні та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка".

Як відомо, Старобільський районний суд Луганської області залишив голову фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова під вартою до 28 квітня.

Попередній термін запобіжного заходу, обраний Єфремову Старобільським судом, сплив би 17 березня.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва.

Його підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, у підтримці так званої ЛНР, а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-