Корчак заявила, що не піде у відставку

Корчак заявила, що не піде у відставку

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак стверджує, що проти НАЗК ведеться спланована кампанія з дискредитації.

Про це вона заявила на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що  останні кілька днів є фактично останніми для того, щоб дискредитувавши систему е-декларування, і потім можна буде списати все на те, що «я не організувала, я не зробила, а вони всі білі і пухнасті».

Коментуючи пропозиції Прем'єр-міністра подати у відставку і слова одного з членів НАЗК про її неспроможність організувати процес декларування, Корчак зазначила, що «це є суб'єктивна думка Прем'єр-міністра і суб'єктивна думка одного з членів НАЗК». Вона заявила, що не піде у відставку, оскільки законом передбачено перебування на посаді протягом 2 років, а підставою для дострокового припинення повноважень є хвороба, смерть або кримінальне провадження.

«Це є гарантія незалежності НАЗК, і воно працює, працювало і буде працювати», - заявила Корчак.

Як повідомлялося, Єдиний державний реєстр електронних декларацій, за даними ЗМІ, не працював тиждень. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що пояснити причини цього може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

29 березня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду порадив керівництву НАЗК написати заяви про відставку.

Зі свого боку, міністр юстиції Павло Петренко спростував заяви Корчак про те, що агентству бракує людей для обробки е-декларацій. За його словами, НАЗК має величезний штат - понад 300 осіб - працівників, середня заробітна плата в НАЗК - від 40 тис. грн до 100 тис. грн. Міністр також зауважив, що НАЗК отримало 600 млн грн фінансування, з них 65 млн йдуть на закупівлю технічного обладнання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-