НАЗК перевіряє партійні внески

НАЗК перевіряє партійні внески "Батьківщини"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції за зверненням громадської організації "Чесно" проводить позапланову перевірку звітності партії "Батьківщина" за минулий рік, оскільки має факти використання у ній персональних даних осіб, які не робили партійних внесків.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз проводиться позапланова перевірка партії «Батьківщина». До нас звернулися представники громадської організації «Чесно», надали нам інформацію, ми зробили внутрішню перевірку цієї інформації і встановили певні обставини. Тому ми проводимо позапланову перевірку партії, щоб надати висновок за результатами аналізу звітності цієї партії впродовж цілого року», - сказала Корчак.

Заступник голови департаменту НАЗК Олег Ситник зазначив, що перевірка ще триває, наразі закінчується складання акту. Потім цей акт буде опрацьовуватися.

«Більш детальну інформацію надати не можу, тому що це ще не оформлено і не задокументовано, тому можливі якісь рухи в наш бік. Але факт уже встановлено. У нас є докази, що певні особи не робили внесків на користь цієї політичної партії, а політична партія мала їхні персональні дані і зазначала їх у своїй звітності», - сказав Ситник.

Відповідаючи на запитання журналістів про суму перерахованих внесків і кількість цих осіб, він поінформував, що загальна сума не дуже велика, «там приблизно у кожної особи цифра 5-8 тисяч. А таких близько 10 осіб.

Ситник зазначив, що це перша спроба такої перевірки, але подібна тенденція у політичних партій є. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-