Аваков вимагає відставки керівництва АМКУ через справу «Тедіс Україна»

Аваков вимагає відставки керівництва АМКУ через справу «Тедіс Україна»

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягає на відставці керівництва Антимонопольного комітету України через їхні дії щодо компанії «Тедіс Україна», яка є дистриб'ютором тютюнових виробів і належить громадянину Росії Ігорю Кесаєву.

Про це керівник МВС заявив 31 березня на спільному брифінгу з генеральним прокурором України Юрієм Луценком, повідомляє Радіо Свобода.

«По-злому веселить той факт, що сьогодні на роботі в Антимонопольному комітеті відсутній голова АМКУ Терентьєв (Юрій Терентьєв - ред.), його заступник Сидоренко (Ніна Сидоренко - ред.), яка вела антимонопольну справу «Мегаполіса» - «Тедіса», сьогодні теж несподівано у відрядженні, ще один заступник у відпустці і так далі», - вказав міністр.

«Гадаю, що відпустка для цих людей має бути продовжена, і я, як міністр, політична фігура, можу заявити, що в результаті цього розслідування суспільство має право вимагати відставки керівництва Антимонопольного комітету», - додав Аваков.

Як повідомлялося, зранку 31 березня в Одесі відбувається обшук у компанії «Тедіс Україна». За даними генпрокурора Юрія Луценка, обшук та інші слідчі дії проводять понад тисяча правоохоронців.

«Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою за оперативної підтримки підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння від сплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму», - стверджує Луценко.

Також Генеральна прокуратура України зранку 31 березня в Києві здійснює обшук в Антимонопольному комітеті України, пов'язаний із обшуком у справі компанії «Тедіс Україна», повідомила державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-