Європу турбує недостатньо ефективна боротьба з корупцією в Україні - Кличко

Європу турбує недостатньо ефективна боротьба з корупцією в Україні - Кличко

Укрінформ
Європейських політиків турбує проблема корупції в Україні та недостатньо ефективна боротьба з нею.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічей, які відбулися у нього під час з’їзду Європейської народної партії, що триває в ці дні на Мальті, інформує прес-служба КМДА.

"Усі політики, з якими я зустрічався і спілкувався, зазначали, що корупція (поряд із агресією, якої зазнає Україна) залишається найбільшою з проблем, які заважають Україні розвиватися. Європа готова й надалі підтримувати та допомагати нам, але європейців турбує недостатньо ефективна боротьба з корупцією. І, як наслідок, – слабкий ефект від тих змін і перетворень, які намагається втілювати Україна. Негативно оцінюють європейські політики і зміни до закону про е-декларування", – підкреслив Кличко.

Мер Києва взяв участь у роботі сесії з’їзду Європейської народної партії, провів двосторонні зустрічі з єврокомісаром із питань європейської політики сусідства та питань розширення, віце-президентом ЄНП Йоханесом Ханом, головою Європейської Ради Дональдом Туском, президентом ЄНП Джозефом Долем, головою Комітету із закордонних справ Європейського парламенту Девідом Макалістером, депутатом Європарламенту Елмаром Броком та іншими європейськими політиками.

Цьогоріч у з’їзді ЄНП беруть участь понад 2 тисячі учасників із 40 європейських країн. Головною темою обговорень на партійному форумі є майбутнє Європи в умовах неконтрольованої міграції, терактів, воєн на Близькому Сході, агресії Росії, проблеми економічної і соціальної нерівності, породженої глобалізацією.

Європейська народна партія сьогодні об’єднує 79 партій із 41 країни і має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.

Фото: kievcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-