Заяви про відставку ніхто у НАЗК писати не збирається - Рябошапка

Заяви про відставку ніхто у НАЗК писати не збирається - Рябошапка

Укрінформ
Єдиним шансом на «порятунок» НАЗК є відставка Наталі Корчак з посади Голови Агентства.

Про таку заяву один із членів антикорупційного відомства, заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка у своєму Фейсбуці.

Відповідно до його спостережень, ніхто в НАЗК не буде писати заяви про відставку за результатами засідання уряду, на якому прем’єр Володимир Гройсман запропонував НАЗК піти у повному складі, якщо вони не здатні впоратися з роботою.

Ситуація, що склалася у НАЗК, теж не може тривати далі, переконаний Рябошапка. "На мою думку, є очевидним, що керівник антикорупційного відомства вичерпала свій потенціал на цій посаді. Нездатність сформувати колектив однодумців всередині Агентства, відсутність належних комунікацій з колегами з інших державних органів, з громадянським суспільством, з іноземними партнерами, втрата контролю над внутрішніми процесами в Агентстві, призвели до напіврозвалу відомства".

На думку Рябошапки, "перезавантаження" Агентства потребуватиме досить тривалого часу, можливо навіть декількох місяців, протягом якого НАЗК буде недієздатним".

Як повідомлялося раніше, скандал навколо роботи НАЗК виник через оприлюднення інформації щодо проблем з роботою Єдиного державного реєстру е-декларацій. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував НАЗК піти у відставку повним складом, бо «все, що могли, - завалили». на що голова Агентства Наталія Корчак заявила, що не виключає, що адміністратору реєстру е-декларацій ДП "Українські спеціальні системи" могли дати вказівку не дуже поспішати з усуненням технічних недоліків. «Ми просто небажані на цьому балі», - ствердила Корчак.

НАЗК досі перевіряє тільки 30 е-декларацій із першої хвилі е-декларування, заявив міністр юстиції Павло Петренко, і теж запропонував антикорупційному відомству відставку. Антикорупційні громадські організації закликали уряд розглянути питання щодо зміни керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-