Подати не можна подивитися: Корчак переконує, що реєстр е-декларацій працює

Подати не можна подивитися: Корчак переконує, що реєстр е-декларацій працює

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак запевняє, що до реєстру наразі можна подати е-декларації - не працює лише публічна його частина, аби не збільшувати навантаження.

Про це вона заявила журналістам перед засіданням уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Реєстр працює, декларації подаються, лише публічна частина зараз закрита для доступу, щоб не навантажувати систему, тобто зараз не можна подивитися, хто подав декларацію, і відкрити її", - сказала Корчак.

Вона пояснила, що будь-яке входження в систему режимі онлайн є навантаженням на неї. "Давайте не виключати, що можна поставити і ботів, роботів, які просто будуть клікати, і це теж навантаження", - зазначила Корчак.

У цьому контексті вона повідомила, що НАЗК пропонувало в плані модернізації системи е-декларування відмовитися від заповнення декларацій у режимі онлайн. "Це має бути певна програма, яку ми б заповнили на комп'ютері через особистий кабінет, як податкову декларацію, а потім подали її в систему. На жаль, програма зараз побудована у такий спосіб, і поки не завершиться дедлайн подачі декларацій, ми нічого не можемо зробити", - зазначила вона. 

За словами Корчак, технічні зброї в роботі реєстру пояснюються тим, що "є велике небажання подавати декларації і є велика навала людей, які вирішили подати декларації в останню хвилину".

"Те, що внесені зміни, що люди, які подають декларації вперше, можуть зробити це до 1 травня, якраз гарний вихід з ситуації", - вважає голова НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-