Зміни до закону про е-декларації: у Берліні вважають, що Україна повернула не туди

Зміни до закону про е-декларації: у Берліні вважають, що Україна повернула не туди

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ ФРН розраховують, що найближчим часом Україна внесе зміни до антикорупційного закону.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в МЗС ФРН.

"Підписаний вчора (27 березня) закон, який зобов'язує представників громадянського суспільства, які є активними борцями з корупцією, заповнювати електронні декларації про доходи, веде в неправильному напрямку", - заявив представник німецького зовнішньополітичного відомства.

При цьому в МЗС зазначають, що зусилля українського уряду у здійсненні реформ викликали повагу міжнародної спільноти і визнання в суспільстві. Серед таких "успішних кроків" називається і запровадження в 2016 році електронних декларацій про доходи та активи державних службовців.

Однак тепер у німецьких партнерів склалося враження, що "підзвітність органів державної влади відходить на задній план" і поступається місцем переслідуванню тих, хто поставив перед собою як раз мету боротися з корупцією.

Перешкоди, котрі новий законодавчий акт, як вважають у Берліні, чинитиме діяльності неурядових громадських організацій, "не можуть бути в інтересах України", - йдеться в реакції МЗС. Там розраховують на те, що в найближчому майбутньому в закон будуть внесені зміни.

У понеділок, 27 березня, закон №6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" був підписаний Президентом країни Петром Порошенком. Закон передбачає електронне декларування для представників громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-