Гройсман просить експертів допомогти побудувати систему боротьби з корупцією

Гройсман просить експертів допомогти побудувати систему боротьби з корупцією

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає громадськість та експертне середовище долучатися до побудови ефективної системи протидії корупції у структурі державної влади.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб ми отримали підтримку експертного середовища у наведенні порядку у цьому. Сама влада це побороти не може. Мені потрібна допомога громадськості, експертного середовища у тому, щоб навести лад і ефективно побудувати боротьбу з корупцією", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що була організована та діє спільна урядово-громадська ініціатива "Разом проти корупції". Уперше інформацію щодо роботи групи було представлено на засіданні КМУ наприкінці 2016 року. Відповідно до обіцянки Прем’єр-міністра, такі звітування стали регулярними та будуть оголошуватися раз на три місяці.

"Я зацікавлений у тому, щоб кожне міністерство було відкритим, прозорим, зрозумілим для громадськості, людей. Нічого не є більш ефективним, ніж відкритість. Буде відкритість - корупція буде зведена до мінімуму, якщо тільки будуть якісь закриті процеси, там завжди буде спокуса будь-якого чиновника щось вкрасти. Треба бити по руках і, найголовніше, робити все, щоб робота кожного міністерства, кожної копійки, яка витрачається з бюджету, була абсолютно відкритою і публічною", - сказав Гройсман.

За результатами оприлюдненої інформації про роботу групи координатора проекту "Разом проти корупції" Оксани Величко Прем’єр-міністр доручив продовжувати роботу щодо окреслених експертами ключових антикорупційних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-