МЗС: Затримання Цимбалюка в Москві - це провокація

МЗС: Затримання Цимбалюка в Москві - це провокація

Оновлено
Укрінформ
У МЗС назвали затримання поліцією в Москві українського журналіста Романа Цимбалюка провокацією.

Про це речниця МЗС Мар'яна Беца написала у Twitter

"Затримання журналіста Романа Цимбалюка - провокація РФ. Консул виїхав до відділу поліції. Вживаємо заходів щодо звільнення", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Москві російські правоохоронці затримали спецкореспондента УНІАН Романа Цимбалюка. Російські силовики забрали у нього документи. 

За словами самого Цимбалюка, його затримали після того, як він записав інтерв'ю з аспірантом історичного факультету МДУ Захаром Сарапуловим, який 18 березня, в день анексії Криму, вивісив прапор України. 

Журналіст заявив про безпідставність затримання.

За три години москвська поліція відпустила затриманих кореспондента УНІАН у РФ Романа Цимбалюка, оператора телеканалу "1+1" Микиту Бородіна та аспіранта історичного факультету МДУ Захара Сарапулова.

Як розповів Цимбалюк, "протягом трьох годин ми перебували в цьому відділенні поліції. В цей час з кожним окремо провели допит. Сказали, що ми зобов'язані в такій ситуації дати пояснення, що я і зробив. Вони хотіли, щоб це було в письмовій формі, але згідно ст. 51 Конституції РФ я це робити не зобов'язаний, і відмовився. Так написав їм, щоб читали інформаційне агентство УНІАН та дивилися "1 + 1". Після цього якийсь уповноважений провів зі мною більш щільний допит протягом 10 хвилин. Я його записав, він у мене є на диктофоні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-