Інцидент в Орлі демонструє межу між демократією та анархією - Порошенко

Інцидент в Орлі демонструє межу між демократією та анархією - Порошенко

Укрінформ
Інцидент у французькому аеропорту Орлі, коли був застрелений чоловік, який намагався забрати зброю у військових, чітко демонструє межу між демократією та анархією.  

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В сьогоднішній Україні багато хто демократію плутає з махновщиною. Скажіть, будь ласка, Французька Республіка є демократичною країною? Про інцидент в аеропорту Орлі усі чули? Зловмисник вхопив військового за автомат — і негайно у ту саму мить був застрелений. У країні є висока терористична загроза, а ми — у воюючій країні. От - французька ілюстрація того, що є демократія. Це — не є анархія та вседозволеність", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що монополію на застосування сили має лише держава, навіть якщо вона демократична.

"Шановні, нам і Путіна не треба, щоб втратити державність, якщо ми цього не засвоїмо. Якщо не зрозуміємо, що всі акції протесту повинні носити винятково мирний характер. Що пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті. Можливість для тих, хто бажає, зараз є  - контрактна армія ефективно комплектується", - додав він.

Глава держави також зазначив, що добре розуміє позицію керівника Національної поліції Сергія Князева, який наполягає на тому, щоб притягнути до відповідальності народного депутата, який застосовував насильство, погрози і хамство до поліцейських: "Поліція також потребує захисту, політичного захисту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-