Україна вдячна Європарламенту за резолюцію - МЗС

Україна вдячна Європарламенту за резолюцію - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення Європейським Парламентом резолюції щодо українських в’язнів в Росії та ситуації в Криму.

Про це в четвер йдеться в коментарі, розміщеному на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства.

«У Міністерстві закордонних справ України вітають ухвалення Європейським Парламентом 16 березня резолюції щодо українських в'язнів в Росії та ситуації в Криму», - йдеться в коментарі.

Як зазначили в українському МЗС, цим рішенням законодавчий орган Європейського Союзу вкотре підтвердив беззаперечну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах і дав чіткий сигнал Російській Федерації, що її спроба анексії Криму ніколи не буде визнана ЄС та його державами-членами. Крім того, Європейський Парламент комплексно і об'єктивно навів факти масштабних і важких злочинів російської окупаційної влади і порушень прав людини.

Відмічається, що Європейський Парламент в черговий раз висловив вимогу до Росії негайно звільнити усіх громадян України, які незаконно утримуються на території РФ та окупованого Криму, та припинити будь-які подальші переслідування наших співвітчизників.

«Вітаємо також чіткий наголос європейських парламентаріїв на тому, що санкції, запроваджені проти держави-окупанта за спробу анексії невід'ємної частини України, можуть бути скасовані лише після відновлення суверенітету України над Кримським півостровом, а також заклик до розширення персональних санкцій проти осіб, відповідальних за грубі порушення прав людини», - йдеться в коментарі МЗС України.

У документі також підкреслюється, що Європарламент підтримав позов України проти РФ у Міжнародному суді ООН щодо відповідальності Росії за підтримку тероризму на сході України та акти дискримінації проти етнічних українців і кримських татар на території окупованого Криму.

«Як знак повної відданості міжнародному праву і одностайності з Україною у протидії російській агресії сприймаємо висловлену в резолюції підтримку ініціатив нашої держави щодо започаткування міжнародного переговорного формату з деокупації Криму за участі ЄС. Російська Федерація має негайно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України на території окупованого Криму та на території РФ, припинити агресію і відновити повагу до міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності України», - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію «Українські політичні в'язні в Росії та ситуація у Криму», закликавши Росію звільнити українських політичних в'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-