Уряд доручив поліції подати пропозиції до законопроекту про блокування сайтів

Уряд доручив поліції подати пропозиції до законопроекту про блокування сайтів

Укрінформ
Кабінет Міністрів доручив Міністерству внутрішніх справ та Національній поліції надати до кінця квітня пропозиції щодо врегулювання на законодавчому рівні питання блокування сайтів за рішенням суду.

Про це зазначається у Плані заходів на 2017 рік з реалізації Стратегії кібербезпеки України, затвердженому урядовим розпорядженням 155-р від 10 березня.

План, зокрема, передбачає надання доручення МВС, Національній поліції та СБУ (за згодою) підготувати пропозиції щодо врегулювання на законодавчому рівні питань щодо запровадження процедури блокування (обмеження) операторами та провайдерами телекомунікацій доступу до визначеного (ідентифікованого) інформаційного ресурсу на підставі рішення суду. Кінцевим терміном виконання такого доручення є квітень.

Крім того, МВС, Національна поліція, Адміністрація Держспецзв’язку та СБУ за згодою мають подати свої пропозиції щодо впровадження обмежувальних заходів стосовно використання в інформаційно-телекомунікаційних системах об’єктів критичної інфраструктури програмного та апаратного забезпечення, розробленого/виготовленого суб’єктами господарювання, які перебувають під контролем держави-агресора тощо.

Також документом передбачається впровадження до нормативно-правової бази норм міжнародних стандартів, стандартів ЄС та НАТО у сфері електронних комунікацій, захисту інформації, інформаційної безпеки та кіберзахисту.

Загалом План містить 19 пунктів, які мають бути виконані протягом 2017 року за такими напрямами: нормативно-правове забезпечення діяльності у сфері кібербезпеки; створення технологічної складової національної системи кібербезпеки; налагодження більш тісного співробітництва з міжнародними партнерами України; налагодження процесу підготовки кадрів у сфері кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-