Луценко: Поки не бачу доказів незаконної діяльності Марушевської

Луценко: Поки не бачу доказів незаконної діяльності Марушевської

Укрінформ
Генеральна прокуратура проаналізувала розпорядження Марушевської, коли вона очолювала Одеську митницю. З них не випливає можливості, які вона нібито надала для заниження вартості, що приносило збитки до бюджету.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, заява Марушевської про те, що її обшукали - неправда, як і стаття у американській газеті. "Я ні разу її ні в чому не звинувачував", - запевнив Луценко.

Водночас генпрокурор нагадав: СБУ вважає, що завдяки розпорядженням Марушевської проводилось розмитнення з порушенням закону, а це, своєю чергою, призводило до збитків державі.

"Я сьогодні заслуховував процесуального керівника у цій справі і поки що не бачу доказів такої діяльності Марушевської", - заявив Луценко.

Генпрокурор відзначив, що він слідкує за діяльністю правоохоронних органів, у тому числі СБУ. "Якщо вони покажуть факти, незалежно від того, що я з симпатією ставлюся до Марушевської, я підпишу підозру. Але зараз факти СБУ не переконують мене як процесуального керівника", - акцентував керівник наглядового органу.

Глава ГПУ також згадав про справу колишнього грузинського дипломата Теймураза Нішніанідзе, відомого також через дружбу із Саакашвілі.

"Я не можу ділити усіх на своїх і чужих. У мене добрі товариські стосунки з Саакашвілі. Я підтримував достатньо дружні стосунки з Сакварелідзе. Я до нього достатнього позитивно ставлюся", - запевнив Луценко.

На переконання генпрокурора, Саакашвілі багато зробив у Грузії, але "дуже далеко заплив за буйки в Україні".

"Нішніанідзе, будучи консулом Грузії в Україні, особисто підписував документи для отримання ПДВ за товари, придбані як "дьюті фрі". Він відшкодував два мільйони доларів для кількох працівників консульства... Але близько 100 мільйонів він відшкодував собі зокрема в той період, коли не був навіть в Україні. У слідства є всі докази того, що це шахрайська схема", - пояснив Луценко.

Генпрокурор підтвердив, що має до Нішніанідзе підозру.

"Я не заперечуватиму, якщо суд зменшить заставу з 10 мільйонів до меншої суми. Знаю, що депутати беруть його на поруки - також мене це влаштовує. Я хочу лише одне - щоб він не уникав слідчих дій і, як і всі, грузинська це чи польська команда, відповідав за законом України", - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-