Адвокат: Сенцов сподівається на переговори про його обмін

Адвокат: Сенцов сподівається на переговори про його обмін

Укрінформ
Адвокат українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе, який наприкінці минулого року їздив до ВК-1 в Якутії, де відбуває строк його підзахисний, заявив, що Сенцов сподівається на політичні переговори про обмін.

Про це Дінзе розповів Радіо Свобода.

«Олег сподівається, що все-таки почнеться обмін, і його обміняють на громадян Росії, які знаходяться на території України. Якщо був би запущений цей процес і, відповідно, його б обміняли, це було б для нього найвдалішим варіантом. Знаходиться він не в кращих кліматичних умовах, але тримається і чекає розвитку політичних подій», - сказав адвокат.

Він також уточнив, що в цілому «Олег у хорошому стані».

Як повідомлялося, український режисер, сценарист, письменник, громадський активіст, учасник Євромайдану, Автомайдану та антивоєнних протестів у Криму Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чернієм за неправдивими обвинуваченнями в тероризмі.

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив в силі вирок Північно-Кавказького окружного військового суду проти Олега Сенцова та Олександра Кольченка. За рішенням суддів Сенцов має відбути в колонії суворого режиму 20 років, а Кольченко - 10.

На захист Сенцова виступили десятки всесвітньо відомих кінематографістів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-