Справа України проти РФ: сьогодні у Гаазі виступлять представники Росії

Справа України проти РФ: сьогодні у Гаазі виступлять представники Росії

Укрінформ
На засіданні Міжнародного суду у Гаазі у справі України проти Росії у вівторок, 7 березня, згідно з регламентом слово нададуть російській стороні.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Як відомо, у Міжнародному суді у Гаазі з 6 до 9 березня відбуваються попередні слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Українська сторона, зокрема, просить Міжнародний суд домогтися від Росії негайно припинити матеріальну та іншу підтримку «груп, що вдавалися до актів тероризму проти цивільних в Україні», і чинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не здійснювали подібних актів, а також утриматися від дискримінації в Криму.

Як зазначила 6 березня під час виступу в Гаазі заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, Україна також вимагає компенсації за порушення Росією міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-