Справа Кернеса: свідки обвинувачення

Справа Кернеса: свідки обвинувачення "не пам'ятають" подій 2014 року

Укрінформ
Свідки обвинувачення допитані на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців, що звинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні допитано п'ятьох свідків, у тому числі - співробітників готелю "Національ". Жоден з опитаних не пам'ятає, за їх словами, подій 25 січня 2014 року, пов'язаних з викраденням активістів харківського Євромайдану", - зазначили в суді.

Наступне засідання, сказали в суді, призначене на 11:00 27 березня.

За словами держобвинувача Олександра Ганілова, свідкам обвинувачення, які ігнорують виклик до суду, буде забезпечено примусовий привід.

"Частина свідків обвинувачення наразі перебуває за кордоном, інша частина проживає у Харкові, але не має засобів для приїзду до Полтави", - пояснив прокурор.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 березня Геннадій Кернес та його охоронці прибули до Київського райсуду Полтави, де триває допит свідків обвинувачення.

13 лютого Київський райсуд Полтави допитав 8 свідків обвинувачення і оголосив перерву для забезпечення явки свідків, які не прибули до суду. Типові відповіді свідків на питання держобвинувачення про події 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Вже допитано третину з понад 70-ти свідків обвинувачення.

На суді Кернес та його охоронці, які звинувачуються за фактами, що мали місце в лютому 2014 року, не визнають провини і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-